Skip to content

Cum mi-am tras telefon pe Skype

  • by

Am achiziţionat ieri un router wireless Linksys WRT54GL, din dorinţa de a mă plimba cu laptop-ul sau pda-ul prin casă. Nu de alta da’ poţi câştiga timp citind ştirile sau mail-urile pe budă… Linux pe el, firmware open source (pe care l-am schimbat imediat cu dd-wrt, originalul era în germană şi nu înţelegeam mare lucru), uşor de configurat, pe scurt varianta ideală pentru mine. Nu m-am prins încă de toate facilităţile, fiind o sculă nouă pentru mine, dar merge perfect de 12 ore fără nici cea mai mică întrerupere. De fapt merge de vreo 20 de ore dar i-am mai dat reboot în timpul configurării. Sunt curios la ce uptime ajunge, am citit prin diverse locuri şi opinii ale celor mulţumiţi dar şi ale celor nemulţumiţi (mult mai puţini dealtfel).

Chestia la care voiam să mă refer de fapt era felul în care rulează Skype pe PDA-ul conectat la net prin wireless (Fujitsu Siemens Pocket LOOX N560), adică perfect. Am conexiune stabilă prin toată casa, se-aude binişor fără căşti (şi mult mai bine la căşti), singurul inconvenient pe care-l văd ar fi că microfonul e plasat undeva în partea de sus, pe lateral, N560 nefiind totuşi conceput pentru telefonie (fie ea şi prin internet).

Mi se pare o soluţie foarte la îndemână pentru a avea un “telefon” oarecum dedicat pe Skype, dacă ai în dotare un PDA şi găseşti pe undeva net wireless. Sunt curios cum merge pe wi-fi-ul de la McDonald’s, KFC sau de prin alte locaţii. Până una-alta, pe FiberLink-ul meu înfipt în router merge ceas.


Citeste si...


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail