Skip to content

Spammerii şi traficul de date personale

Ca orice posesor de e-mail, primesc zilnic tone de spam. Pe adrese personale, pe adrese de business, prin mesaje private pe forumuri, etc. Ce mă minunează pe mine e că distinşii spammeri ştiu foarte bine că nu-şi vor vinde produsele/serviciile prin astfel de mesaje nesolicitate şi totuşi insistă. Mai grav însă, unii mai au şi datele tale personale, pe care nu le-ai postat pe nicăieri, şi ţi se adresează ca şi cum ai fi fost la bere şi la femei cu ei zilnic.

Şi o să dau şi un exemplu concret, de spam trimis de o domnişoară, nu de un bot căruia n-ai ce să-i ceri, îşi face doar treaba pentru care a fost programat.

Buuuun… să istorisim deci. Am adresele de mail de pe firmă publice, postate pe site. Aşa cere la netichetă, aşa face toată lumea, aşa am făcut şi eu, le-am postat pe site(uri). Bineînţeles, spammerii atât aşteaptă, culeg adresele şi se lansează în oferte, care de care mai atrăgătoare, mai unice, speciale, nemaivăzute, exclusive. MĂ REFER LA OAMENI ÎN CARNE ŞI OASE, NU LA BOŢI!

Dintre toţi spammerii ăştia care-mi răpesc cel puţin juma’ de oră zilnic, s-a evidenţiat o domnişoară. Manierată, îşi începe mail-urile cu “Stimate domnule…”, mă anunţă periodic de noutăţile apărute în oferta firmei pentru care prestează, ş.a.m.d. Problema e că mi se adresează folosind numele meu complet, care e destul de lung (am 3 prenume) şi care n-a fost postat niciodată pe nicăieri. Ba chiar m-a şi sunat o dată, pe telefonul mobil care iar n-a fost postat pe nicăieri. Voce cristalină, nu zic că nu. Mă invita să ne vedem face to face ca să-mi prezinte oferta, interesant deci. Da’ de unde pălăria mea avea gagica toate datele astea, plecând de la numele firmei, un CUI şi o adresă de mail?

Inutil să spun că am luat-o la întrebări şi că am primit răspunsul clasic “avem datele dumneavoastră dintr-o bază de date publică”. Publică my ass, le-aţi obţinut probabil de la Registrul Comerţului sau de la vreun drug dealer pentru spammeri gen listafirme.ro. Numai că stimată domnişoară, oricâte date despre mine aţi avea şi oricât de mult aţi insista cu ofertele dumneavoastră, nu voi apela niciodată la serviciile unei firme care mă asaltează cu spam.

Cât despre invitaţia la face to face, dacă mai insistaţi poate o accept. Măcar pentru un blowjob, dacă face parte cumva din oferta dumneavoastră…


Citeste si...

2 thoughts on “Spammerii şi traficul de date personale”

  1. Primesc si eu destule mesaje spam;de regula le sterg,fara sa le dau importanta.Dar niciodata nu mi s-a intamplat sa vad ca cel care imi scrie stie datele mele personale.Marturisesc ca mi-am dat aceste date pe diverse site-uri,dar doar pe acele site-uri strict profesionale.
    Nu vad alta explicatie pentru faptul ca interlocutorul nedorit iti stia numele complet sau telefonul decat doar daca il stia de undeva(postat pe undeva,vreun prieten comun)…

  2. Numele complet nu l-am postat niciodata pe nicaieri, de asemeni nici numarul de telefon pe care m-a sunat (am mai multe). E un mister si pentru mine dar e cat se poate de reala intamplarea.

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.