Skip to content

Blog stuff

Mi-a cam dat de furcă blog-ul ieri… M-am jucat pe rând cu nişte plugin-uri pentru articole asemănătoare (“related posts”) şi se umpluse gloaba de erori. Din fericire le-am rezolvat, da’ asta nu înseamnă că nu m-am umplut de ceva spume.

Am început cu şurubăreala prin Simple Tags, pe care-l folosesc de ceva vreme (doar câteva zile, dar dacă socotesc şi Simple Tagging pe care-l foloseam înainte, sunt deja câteva luni). Din nu ştiu ce motive obscure şi absconse, n-am reuşit să-l fac să-mi arate related posts, aşa că am trecut la search-uială pe amicul Google. Aşa am găsit Similar Posts, care se laudă că îţi arată articolele similare pe baza cuvintelor din conţinut, nu a tag-urilor. În fine, mie nu mi se par prea asemănătoare, da’ principalul e că pe-ăsta am reuşit să-l fac să meargă. M-am încăpăţânat pentru că pe mine unul mă ajută la navigare când dau de un blog cu plugin de-ăsta instalat.

Am mai achiziţionat şi un plugin care mi se părea inutil, având în vedere că atunci când inserezi un link ai posibilitatea să-i explici că trebuie să se deschidă în fereastră nouă. E vorba de Zap_NewWindow, care te scuteşte de bifat “open link in new window” de câte ori pui vreun link prin blog. Şi în plus, link-urile din interiorul site-ului tău le deschide în aceeaşi fereastră.

Aşa am ajuns la vreo 40 de plugin-uri active şi încă vreo 5-6 pe care nu le folosesc da’ nici nu mă îndur să le dau jos. Cam multe, când o începe să scârţâie şandramaua tre’ să fac curat prin ele…

Am mai încercat şi un search de la Google da’ nu mi-a plăcut nici cum se încadra în sidebar şi nici ce rezultate ieşeau la căutare.

Cam atât cu blog stuff pentru moment :)


Citeste si...

2 thoughts on “Blog stuff”

Comments are closed.


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.