Skip to content

Birocraţie privată

Birocraţia în România se mută, încet-încet, în sectorul privat. Jdemii de hârtii, semnături, programări nerespectate, cursuri încheiate cu teste fictive dar necesare pentru a desfăşura CEA MAI DE CĂCAT ACTIVITATE COMERCIALĂ.

Cam aşa se prezintă situaţia într-unul din hyper-mega-extra-market-urile din România. Mai exact, ca să faci pe merchandiserul în magazinele respective, tre’ să faci protecţia muncii. Corect, aşa e legea, plus că tre’ să ştii cum să te fereşti de accidente de muncă, cum să acorzi primul ajutor, etc. Da’ frate, trebe declaraţie tip, completată după un model pe care n-ai voie să scrii cu pixul, tre’ să scrii la computador totul (aka să rescrii toată declaraţia, că la ce copii de cacao ţi se dau, nu prea reuşeşti să le scanezi), tre’ să iei pe declaraţia aia semnături de la şefii de raioane cum că sunt de acord ca tu să le faci munca angajaţilor zupermarketului. După care tre’ să le zici exact între ce ore te învârţi pe-acolo, dacă se poate şi de la 7 dimineaţa când încep ei programul, că se plictisesc singuri în ditai hangarul la ora aia.

Nu mai vorbesc că şefii respectivi zici că-s cel puţin Behecali, te iau la per-tu şi de sus de la primul contact. Nene, v-a dat vreodată prin cap că sunteţi nişte slugi de căcat şi că aveţi frigiderele pline tot timpul de la ăia pe care-i trataţi cu aerul ăla de superioritate specific ţăranului ajuns în Capitală, după ani lungi de muls vacile taurii pe coclauri?


Citeste si...


aiurea.eu | aiureli despre nimic | Toate drepturile rezervate | Si stangurile la fel.
Atentie! Acest site (poate) contine (si) articole care nu au (aproape) nici o legatura cu realitatea.
Aiureli pe mail